Webinar 'Positieve gezondheid in arbeidsverhoudingen en cao’s' 15/12

Positieve gezondheid in arbeidsverhoudingen en cao’s

Vrijdag 15 december 2023, 9.30 – 10.45 uur

Inhoud: De kwaliteit van werk en humanisering van de arbeid zijn bekende thema’s in de arbeidsverhoudingen. In het concept positieve gezondheid wordt gezondheid gezien als het vermogen van mensen om zich aan te passen en zelf de regie te nemen wanneer ze geconfronteerd worden met sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Positieve gezondheid kan mensen helpen om hun volledige potentieel te benutten én blijven ontwikkelen. Dat is natuurlijk ook van belang op de werkvloer. Op 15 december 2023 besteden we daar gerichte aandacht aan. Enerzijds kijken we naar de werkvloer, anderzijds naar de cao. Hoe kunnen werkgevers positieve gezondheid concreet in kunnen zetten op de werkvloer. En wat kan de cao betekenen in deze?

 

Sprekers:

  • Prof dr. Tim Huijts sprak onlangs zijn oratie uit als ROA-hoogleraar ‘Positive Health at Work’ met als titel: ‘All together now! Positief gezond werken en leren’.  
  • Piet Vessies werkte jarenlang bij AWVN en is nu zelfstandig adviseur. Hij verkende de betekenis van de cao voor het thema ‘positieve gezondheid’. Welke kaders zijn behulpzaam om proactief positieve gezondheid aan te moedigen?

Programma:

  9.30 uur.  Stand van zaken in de arbeidsverhoudingen

  9.40 uur.  Inleiding Tim Huijts

10.10 uur.  Inleiding Piet Vessies

10.30 uur.  Discussie

 

Algemene informatie:

  • De toegang is gratis voor leden van NvA, die zich daarvoor vooraf hebben aangemeld. Aspirant-leden kunnen ook meedoen.  
  • Aanmelden via yvonnesiemons@basisenbeleid.nl.
Details
Datum: 
vrijdag, 15 december, 2023 - 09:30
BijlageGrootte
Bestand Flyer59.28 KB